Inlocuire ulei cutie automata – Audi, VW, Skoda, Seat

La fel ca si revizia anuala la motor, cutiile automate au nevoie de intretinere periodica.

De ce trebuie schimbat uleiul din cutia de viteze automata?

Cutia de viteze este un ansamblu foarte solicitat in utilizarea autoturismului. La fiecare schimbare de trepte, uleiul capata diverse reziduuri (aschii de pe pinioane, pilitura de fier, etc) si este supus temperaturilor foarte inalte. Toate acestea ii modifica gradul de oxidare si proprietatile de lubrifiere. Unii recurg doar la schimbul uleiului de baie prin metoda traditionala/gravitationala, reusind sa inlocuiasca doar 30-40% din cantitatea de ulei. Aceasta modalitate este, de obicei, mai ieftina datorita interventiei manuale si a unei cantitati reduse de ulei, insa nu „prelungeste” cu mult viata cutiei de viteze.

In mod ideal schimbul trebuie facut utilizand un echipament special dezvoltat in acest scop si conform intervalelor specificate de producatorii autovehiculelor. Intervalul de revizie pentru cutiile de viteze automate se incadreaza intre 60.000-80.000 km parcursi (functie de tipul cutiei) sau cel mult 2 ani, in cazul in care nu se atinge limita de km.

La noi in service schimbul de ulei pentru cutia de viteze se executa cu aparat special complet automatizat de ultima generatie.

Desi o revizie de ulei CVA poate parea ceva simplu, sunt cateva elemente cheie care trebuiesc respectate pentru a se asigura calitate ceruta de producatori:

🗸 Tipul de ulei sa fie cel recomandat de fiecare producator in parte
🗸 Temperatura uleiului din cutie la momentul reviziei sa fie intre 30-40 grade Celsius (verificare cu tester)
🗸 Calitatea filtrelor de ulei sa nu fie indoielnica

Operatiunile desfasurate:

🗸 Filtrarea uleiului
🗸 Curatarea interiorului cutiei de viteze cu presiune de ulei
🗸 Schimbarea filtrului de ulei si baia in functie de modelul de cutie
🗸 Schimbarea sub presiune a intregii cantitati de ulei din cutie, radiator ulei, conducte si convertizor
🗸 Stabilirea dinamica a nivelului optim de ulei in cutia de viteze
🗸 Verificare parametrii cutie pe tester si update daca este necesar

Beneficiile schimbului de ulei din cutia de viteze automata

Schimbul uleiului din cutia de viteze automata, facut la timp si prin tehnnologiile recomandate de catre specialisti, contribuie la:

🗸 raspuns rapid la accelerari;
🗸 schimbari de trepte mai usoare si placute;
🗸 condus mai relaxant;
🗸 evitarea costurilor provocate de uzuri/defectiuni.

Ce sa retii?

👉 efectuarea schimbului de ulei respectand toate indicatiile fabricantului si procedurile interne de service dureaza, în medie, 1-2 ore, în funcție de modelul cutiei de viteze, insa masina trebuie sa stationeze in service pana ce temperatura uleiului din cutie scade la cca. 35 de grade
👉 la inlocuirea uleiului cu ajutorul echipamentelor profesionale, se foloseste cantitatea de ulei prestabilita de producatorul in cauza, plus un litru de ulei necesar pentru a se putea inlocui intreaga cantitate de ulei din cutie si pentru stabilirea nivelului optim
👉 poti asista la operatiunile prin care trece masina ta si poti vedea in timp real diferenta dintre uleiului vechi (extras din cutie) si cel nou

Costurile se stabilesc in functie de tipul cutiei de viteze. Ofera-ne mai multe informatii, prin completarea formularului alaturat, si revenim in scurt timp cu oferta personalizata.

Pentru ofertare rapida trimite-ne seria de caroserie (VIN).